Surpriză plăcută

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Săptămâna trecută am mers, împreună cu Elena, să facem o investigaţie despre alimentarea copiilor din clasele primare şi familii socialmente vulnerabile la gimnaziul din s. Dîşcova. Vedeţi din film ce am aflat.

Suprinzător a fost că la exact o săptămână după investigaţie am fost contactată telefonic de un părinte din Dîşcova. La şcoală iar i se cer bani pentru alimentaţia copilului din clasa I, pentru luna decembrie. Şi mă întreba dacă să plătească sau nu. Îmi zicea că doar i-am zis că primăria are bani, că la şcoală se trimit bani suficienţi acum, câte, câte mii ziceam? Omul a înţeles că se învârt nişte bani, iar păgubaşii sunt copiii din clasele primare şi părinţii lor.

Am avut sentimentul împlinirii, am văzut roade. Ce noroc că l-am întâlnit pe acest tătic la fântână şi i-am explicat în linii mari situaţia! Mă bucur mult că acum a luat hăţurile în mâini (nu m-a sunat să mă roage să vin să rezolv nuş ce, ci ca să clarifice el o informaţie) şi că nu se mai lasă înşelat.

Am concluzionat, totodată, că banii proprii sunt cei de care îi pasă – şi foarte bine. Altfel, omul nostru gândeşte cam aşa: bre, eu sunt agricultor (sau contabil, sau inginer) şi mă străduiesc să-mi fac treaba bine; el e primar/politician şi lasă-l să se ocupe de politica lui, ce am eu să mă bag? Dar dacă omul simte că politicianul manipulează banii lui, devine mult mai sensibil şi scrutător.

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Surpriză plăcută&8221;

  1. m. frasineanu zice:

    datorita initiativei voastre, si problema alimetatiei celor 18 copii a fost rezolvata in doi timpi si un apel la primarie si unul din parinti a luat atitudine si cu siguranta va servi drept exemplu si pentru altii; great job fetelor! multumesc mare si de la mine ^_^

  2. asta e dovada ca ceea ce filmul vostru de investigatie a fost util societatii. in plus, daca tot aveti posibilitatea sa-l difuzati prin sate, povesteste-ne ce reactii au alti copii si parinti. la ei problema asta persista?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s