Lucrarea

Veneam spre Chişinău cu o maşină de ocazie, cu un şofer creştin.

Membru al unei secte, fireşte, presupun că baptist, pentru că ortodocşii demult nu se mai numesc creştini sau, dacă se numesc, nu-ţi dai seama din ce fac şi spun că ar fi.

Există un concept în categoria lui de creştini care m-a pus întotdeauna pe gânduri – lucrarea. Ei înţeleg prin asta un plan strategic de viaţă, pentru că lucrarea e pentru toată viaţa. E diferit de pictori, care realizează o capodoperă şi încep să lucreze la alta, nu e vorba de lucrat peste hotare ca să ai bani să cumperi o casă, e un fel de carte, pe care o scrii ştiind din start titlul ei şi genul literar. În lucrarea lor, caută să contruiască o viaţă, o lume a lor plăcută lui Dumnezeu, generalizând – lucrarea înseamnă construirea unei vieţi în baza unor valori stabile.

M-aş bucura să ştiu că fiecare are valori şi planuri de viaţă, oricât de puţin creştine ar fi. Totuşi, tind să îi dau dreptate lui Huntington: „E mult mai uşor să spui cu cine eşti, de care parte a baricadei, decât să spui cine eşti”.

8 gânduri despre &8222;Lucrarea&8221;

  1. prinprisma zice:

    aici, sau pe alte bloguri nu pot, voi fi invinuit de comunism sau de uniomism, adevarul e ca nu sustin nici unu nici altul! ce sa fac?

  2. absolubil zice:

    păi nu te-am întrebat pe cine susţii, de care parte a baricadei eşti. aş vrea să defineşti cine eşti. Comunist sau unionist sunt tot din câmpul lexical al apartenenţei, nu personalizării.

  3. feliciad zice:

    Da bine zis, lucrarea este scop, moment şi viaţă în sine. Lucrarea este ceea la ce a chemat Isus Hristos pe toata lumea care este creştină nu doar cu numele pentru a merge şi a face ucenici din toate neamurile, învăţându-i tot ce a spus El. Lucrarea este poruncă, chemare şi ţel. Iar creştinul fără lucrare nu este creştin…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s