Mama lui de BUSMUS

BISMUNBUSMUS! Aşa-l numeşte Rodica şi adevărul e că sună chiar mai bine decât originalul BISMUN.

Tre să recunosc că atunci când completam aplicaţia eram mult mai entuziasmată decât fiind aici. Ceva s-a schimbat în modul meu de percepere, de gândire. Înainte argumentam cu fervoare un punct de vedere în dezbateri de timpul ăsta, la European Youth Parliament, acum mă uit prin oamenii ăştia din jur, cu feţe serioase, cu idei de genul „cum să fac să îl atrag pe X de partea mea, ca să semneze rezoluţia pe care o pregătesc?..” şi unica mea întrevare este : „Care-i pontu’?”
Utilitarism. De la un timp, nu fac nimic dacă nu înţeleg înainte cine şi cât are de câştigat din asta.

Credinţă. Fiecare din noi are nevoie să creadă în viaţa sa, în ceaunul în care se află. Da, mă fascinează că  oamenii ăştia, foarte capabili de altfel, se simt importanţi chiar dacă se ocupă de fleacuri. Model United Nations sau chiar United Nations.. Care-i pontu’? Nişte legi, pe care se chinuie ei să le nască, rămân nefuncţionale. Cu mai mare plăcere aş construi nişte reguli neformale, nescrise, dar care să prindă viaţă şi să fie utile. M-am dezvăţat să cred în jocuri de-a puterea. Puterea se alfă nu în United Nations, nu în Parlamente, nu în acte legislative. Nu m-am răzgândit, vreau să fac… politică – „Fiecare să îşi construiască politica micilor fapte bune în sfera în care se alfă” (domnul Volkov).

Pierdere de timp.  Când mă gândesc că am lăsat atâtea chestii de făcut la Chişinău, mă scoate din minţi scaunul ăsta din piele pe care stau de la ora 9 până la 19. Mai bine aş citi o carte sau aş explica cumva unora că nu o să aibă nimic de pierdut dacă n-o să „câştige” comuniştii…sau aş sta cuminte-cuminte în braţe.  Iaca asta nu mi se pare deloc pierdere de timp, chiar deloc… 🙂 Corect, dragostea nu are nicio logică. În aceeaşi ordine de idei, nu încape în capul meu cum poate văru’meu, vineri seara, cu soţia lui însărcinată la un pas de el, să se joace „Caesar III” la note-book.

Poate ar trebui să îi fiu recunoscătoare lui BISMUN, că m-a cam făcut să înţeleg ce înseamnă pentru mine a trăi.

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Mama lui de BUSMUS&8221;

  1. Interesant textul. Mai ales kestia cu „aş explica cumva unora că nu o să aibă nimic de pierdut dacă n-o să “câştige” comuniştii…”. Ma mir ca nu l-ai pus spre deliciul forumistilor si pe curaj, dar asta e alta discutie.

    Nu sta mult acolo, Moldova te asteapta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s